Regulament al sectiunii de licitatii a www.piatadeporumbei.ro:

Cont, Licitare, Oferte si Praguri

1. Pentru a putea licita, orice utilizator trebuie sa detina sau sa isi creeze un cont pe situl www.piatadeporumbei.ro, in cadrul sectiunii de Contul Meu. Fiecare utilizator este responsabil de completarea datele cerute in formular. Inainte de inceperea procesului de creare cont, va rugam sa cititi, sa intelegeti si sa va confirmati acordul cu regulamentul de functionare al acestui site. Dupa completarea corecta si veridica a tuturor campurilor din formular, se apasa butonul ”Inregistrare”. Dupa acest pas, daca toate datele sunt corecte, veti primi pe email un link de confirmare a adresei de email si implicit a contului proaspat creat. Confirmati cele mentionate mai sus printr-un clik pe link. Daca nu reusiti va rugam sa ne contactati telefonic la 0727403618 sau prin email la piatadeporumbei@gmail.com

2. Dupa creare si validare a contului, va puteti loga in contul dumneavoastra si puteti licita sau cumpara direct pe situl www.piatadeporumbei.ro. In momentul efectuarii procesului de Logare, se intelege ca acceptati conditiile si sunteti de acord cu regulamentul de functionare al acestui website.

3. Datele de utilizator precum parola, adresa de email, numar de telefon, date legate de adresa, etc., pot fi modificate doar de catre fiecare utilizator in parte, in sectiunea Contul Meu. Piatadeporumbei.ro nu isi asuma responsabilitatea legata de veridicitatea datelor inscrise de fiecare utilizator in parte in sectiunea Contul Meu. Odata inscrise date in sectiunea Contul Meu, de catre fiecare utilizator in parte, acesta devine intru totul responsabil si raspunzator pentru veridicitatea acestora si pot face obiectul unor actiuni in justitie in caz de forta majora. Fiecare utilizator poate raspunde legal pentru inscrierea unor date false, sau chiar pentru oferte flase plasate, conform legislatiei in vigoare.

4. Dupa autentificarea in contul de utilizator, se poate licita in cadrul licitatiilor sau porumbeilor expusi pe acest website.

5. „Oferta actuala” reprezinta cea mai mare oferta plasata pana la acel moment de catre un utilizator.

6. „Pret pornire” reprezinta pretul standard, setat de catre administrator, conform intelegerii cu propietarul porumbeilor si reprezinta pretul de la care incepe licitatia, pretul primei oferte sau al ofertei minime in procesul de licitare.

7. In pagina fiecarui porumbel expus spre licitare, pot fi vizualizate toate ofertele plasate, precum si detaliile acestora.

8. Plasarea ofertelor se efectueaza introducand suma pe care utilizatorul doreste sa o ofere/liciteze, apoi se apasa butonul „Liciteaza/Oferta” pentru ca oferta sa fie valida si sa apara public in pagina porumbelului.

9. Ofertele efectuate se pot vedea timp real, situl face refresh automat. In cazul in care, din varii motive, nu puteti plasa oferta, verificati conexiunea la internet sau calitatea acesteia. Pentru momentele in care platforma face prelungire automata a unui porumbel dintr-o licitatie, in functie de calitatea conexiunii la internet al utilizatorului, platforma poate avea nevoie de un intreval de 30-60 secunde pentru a face refresh si a prelungi automat timpul de licitare, in cazuri extrem de rare.

10. In cazul in care, in ultimele 10 minute ale licitatiei se face o oferta pentru un porumbel, platforma extinde automat timpul de licitare cu inca 10 minute, pentru a da posibilitatea tuturor celor interesati sa mai poata face o oferta, fiind trimise si notificari pe email, care anunta o oferta mai mare din partea altui licitator. Timpul de refresh si prelungire automata este automat, dar, in functie de calitatea conexiunii la internet al utilizatorului, platforma poate avea nevoie de un intreval de 30-60 secunde pentru a face refresh. De aceea, recomandam un refresh constant al paginii de catre utilizator, in cazul in care exista sau pot exista probleme cu conexiunea la internet.

11. Pasul de licitare (pragul de licitare) este setat la un anumit intreval, care poate fi diferit de la un porumbel la altul, si de la o licitatie la alta, indiferent de moneda in care se desfasoara licitatia (RON sau EUR). Organizatorii, in speta Piatadeporumbei.ro, isi asuma dreptul de a modifica pretul de licitare de la o licitatie la alta, in total accord cu intelegerea semnata cu vanzatorul sau propietarul porumbeilor expusi. Odata setat un pas de licitare, el va ramane activ de la inceput pana la sfarsit al oricarei licitatii, fara a mai putea fi posibila interventia asupra lui.

12. Toti porumbeii expusi intr-o licitatie, daca au setate date de Cumpara Acum sau Buy it Now, pot fi achizitionati activand aceasta posibilitate, fara a mai continua procesul de licitare. Acest pas este posibil doar dupa inceperea efectiva a licitatiei, si nu inainte de aceasta. Daca un utilizator doreste sa achizitioneze un porumbel aflat in procesul de licitatie, folosind metoda Cumpara Acum sau Buy it Now, el poate folosi aceasta metoda iar porumbelul ii va fi adjudecat fara continuarea procesului de licitare. In acel moment, orice porumbel cumparat astfel, va fi retras automat din procesul de licitare de catre sistem si va fi desemnat castigator cel care l-a achizitionat prin metoda Cumpara Acum. Cel care face primul o astfel de oferta, va fi castigator. Acesta este un process transparent si disponibil tuturor spre a fi folosit.Propietarul porumbeilor expusi la licitatie poate refuza optiunea de vanzare prin Cumpara Acum / Buy it Now, acest proces fiind unul setat automat de catre website, la momentul postarii. La primirea unei comenzi de tip Buy it Now, administratorul sitului va confirma sau infirma daca comanda este sau nu valida. Organizatorul nu isi asuma in niciun fel decizia sau deciziile luate de catre Vanzator, insa, este responsabil de a anunta decizia Vanzatorului catre Cumparator, inainte de validarea sau invalidarea comenzii.

13. Pret Rezervat este nivelul de pret setat anumitor porumbei sau tuturor porumbeilor dintr-o anumita licitatie, prin care, Vanzatorul stabileste pretul minim pentru care va fi vandut un porumbel. Chiar daca pragul de licitare este mai mic, Vanzatorul isi rezerva dreptul, prin Organizator, de a nu vinde un anumit porumbel sau toti dintr-o licitatie, daca procesul de licitare nu a strans suficiente oferte si pretul de licitare la final de licitatie este mai mic decat cel setat in Pret Rezervat. Daca pretul la finalul perioadei de licitare este mai mic de cel setat in Pret Rezervat, porumbelul nu se va vinde, nu va fi oferit celui care a facut cea mai mare oferta. Daca pretul de licitare final, este mai mare decat cel din Pret Rezervat, atunci procesul de vanzare urmeaza un curs normal.

14. Pentru cei care liciteaza din afara granitelor tarii, recomandam cu toata atentia sa ia in calcul diferentele de fus orar pentru a fi siguri ca raman competitive in cadrul licitatiei. Timpul si ora afisate pe platforma www.piatadeporumbei.ro, este GTM+2, timpul local al Romaniei. In acest context, toti cei care liciteaza din alte tari, cu un fus orar diferit fara de cel mentionat anterior, trebuie sa tina cont de diferente, pentru a se incadra in timpul licitatiei.

15. Dupa finalizarea licitatiei, ea poate fi vizualizata in Licitatii Terminate, pentru o perioada de timp stabilita de catre organizator.

Obligatiile organizatorului:

1. Organizatorul se obliga sa puna la dispozitia utilizatorilor doar date veridice despre porumbeii oferiti in licitatie.

2. Organizatorul se obliga sa puna la dispozitia utilizatorilor toatele datele necesare procesului de vanzare a porumbeilor castigati in licitatie.

3. Organizatorul se obliga sa puna la dispozitia utilizatorilor aceleasi informatii si date pentru toata lumea, sanse egale in procesul de licitare si sa nu afecteze in niciun fel procesul de licitare.

4. Organizatorul se obliga sa ramana transparent, echidistant si neutru, in relatia cu toti utilizatorii, pe intreg procesul de licitare si vanzare

5. Organizatorul se obliga sa efectueze plata porumbeilor catre Vanzator, in termen de maximum 72 ore de la incasarea lor de la Utilizatorul castigator/Cumparator

6. Organizatorul se obliga sa pastreze confidentialitatea informatiilor cu caracter personal ale utilizatorilor sau ale actiunilor sale

7. Organizatorul se obliga sa asigure buna functionare si transparenta licitatiilor organizate.

8. Organizatorul se obliga, in cazuri speciale, sa puna la dispozitia utilizatorilor desfasuratorul licitatiilor pentru clarificarea unor eventuale probleme sesizate.

Obligatiile utilizatorului:

1. Utilizatorul are obligatia legala de a oferi date personale reale, si date de contact veridice pentru a putea fi contactat de catre organizator. In anumite momente, utilizatorul poate fi contactat direct de catre Vanzator pentru detalii si finalizarea procesului de vanzare.

2. Plasarea ofertelor trebuie tratata cu maxima seriozitate si, utilizatorul se obliga sa liciteze numai in cazul in care se doreste achizitionarea porumbelului si revendicarea acestuia. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a actiona pe cale legala in recuperarea prejudiciilor create de o licitare falsa sau fara fundament. Utilizatorul este singurul indreptatit si responsabil de folosirea Contul Meu si de procesul de licitare.

3. Orice Utilizator care este identificat ca a pus la dispozitie date false, sau ca a licitat fara intenti de cumparare, va fi notat in Lista Neagra si poate fi actionat in instant conform legislatiei in vigoare. Ne rezervam dreptul de a face publica intreaga poveste si datele celui care se afla intr-un astfel de punct in relatia cu noi, organizatorii, pentru a preintampina alte situatii de acest gen in viitor.

4. In cazul in care exista suspiciuni legate de informatiile oferite, organizatorul isi rezerva dreptul de a contacta telefonic utilizatorul in cauza si de a stopa/restrictiona accesul acestuia pe website, iar un cazuri speciale se va sterge oferta facuta de catre acesta .Daca, dupa plasarea ofertei, ofertantul nu raspunde la confirmarea telefonica in maxim 24 ore, oferta va fi stearsa.

5. Un utilizator care a castigat o licitatie, va primi prin email toate datele necesare inchiderii procesului de vanzare. Organizatorii pun la dispozitia tuturor utilizatorilor toate datele necesare inchiderii procesului de vanzare a oricarui porumbel castigat in licitatie.

6. Utilizatorul care a castigat o licitatie se obliga sa efectueze plata aferenta porumbelului sau porumbeilor, in termen de 5 zile lucratoare, prin urmatoarele optiuni:

Transfer bancar in conturile:

RON:

 Raiffeisen Bank: RO46 RZBR 0000 0600 0678 4521 pe numele Cosmin Ioan Gotia

Revolut: RO16 BREL 0005 5047 7881 0100 Cosmin Ioan Gotia

EUR:

Raiffeisen Bank: RO50 RZBR 0000 0600 1000 6692 Cosmin Ioan Gotia

Revolut: LT97 3250 0392 0682 6314 Cosmin Ioan Gotia

Ramurs in numerar:

Acest tip de plata poate fi activat doar duoa depunerea unui avans de 30% din valoarea porumbelului sau al porumbeilor castigati prin licitatie, restul de 70% poate fi platit la momentul primirii porumbelului/porumbeilor

In cazul in care plata integrala sau partiala a porumbelului sau porumbeilor nu se face in termentul agreat intre Organizator si Ulilizatorul castigator, porumbelul va fi oferit urmatorului ofertant din lista, pentru ultima lui oferta. In cazul in care ultima lui oferta este mai mica cu mai mult de 50 lei cat este pragul de licitare, ne rezervam dreptul de a incepe o negociere directa cu ofertantul/utilizatorul. In cazul in care nu ajungem la un accord, porumbelul va fi returnat propietarului sau va fi vandut public, la pret fix, pe www.piatadeporumbei.ro

7. Castigatorul unei licitatii care nu a fost contactat de catre organizator in termen de 3 zile lucratoare are obligatia de a contacta organizatorul pentru stabilirea detaliilor, in termen de maximum 24 de ore de la trecerea termenului mentionat mai sus.

Plata si achizitii

1. Plata porumbeilor achizitionati/licitati se poate prin urmatoarele optiuni:

Transfer bancar in conturile:

RON:

 Raiffeisen Bank: RO46 RZBR 0000 0600 0678 4521 pe numele Cosmin Ioan Gotia

Revolut: RO16 BREL 0005 5047 7881 0100 Cosmin Ioan Gotia

EUR:

Raiffeisen Bank: RO50 RZBR 0000 0600 1000 6692 Cosmin Ioan Gotia

Revolut: LT97 3250 0392 0682 6314 Cosmin Ioan Gotia

Ramurs in numerar:

Acest tip de plata poate fi activat doar duoa depunerea unui avans de 30% din valoarea porumbelului sau al porumbeilor castigati prin licitatie, restul de 70% poate fi platit la momentul primirii porumbelului/porumbeilor

2. Plata se face anticipat, atat pentru costul final al porumbelului/porumbeilor, cat si a serviciilor de livrare.

3. Dupa efectuarea platii, va rugam sa transmiteti dovada platii prin email la piatadeporumbe@gmail.com mentionand numele intreg si seria/seriile porumbeilor achitati. Dovada platii se mai poate face prin sms sau whatsapp la numerele 0727 403 618 0786 892 815, mentionand numele intreg, suma si seria porumbelului.

Transport si Livrare:

1. Costul transportului va fi suportat de cumparator.

2. Transport in interiorul Romaniei: costul transportului in interiorul tarii este de 50 RON. Livrarea porumbeilor se face prin intermediul unui serviciu partener exclusiv al Piatadeporumbei.ro. Livrarea porumbeilor se face in fiecare zi de miercuri (exceptie sarbatorile legale care cad in zi de Miercuri). Nu se efectueaza livrari la domiciliu si Cumparatorul are obligatia de a se intalni cu Livratorul in puncte clar stabilite si puse la dispozitie de catre Organizator.

3. Transport din tara de origine a porumbelului in Romania: costul transportului din tara de origine a porumbelului in Romania este de 30 EUR. Transportul porumbeilor din tara de origine se face la finalul perioadei de licitare (daca porumbeii nu sunt deja in Romania si acest lucru este mentionat in zonele dedicate ale sitului nostru) prin intermediul unui curier experimentat. Ei ajung la Alba Iulia, centru operatiunilor Piatadeporumbei.ro si de acolo, livrati cumparatorilor in urmatoarea zi de miercuri. Acest process poate dura intre 7 si 21 de zile si poate fi extins in functie de conditiile meteo sau de sarbatorile legale care sunt in acele perioade calendaristice, precum si de evolutia pandemica generata de COVID19. Putem efectua, la comanda, transport din Olanda, Belgia, Germania inspre Romania, pentru un pret cuprins intre 3- si 50 EUR per porumbel, depinzand de numarul de porumbei, de distanta parcursa, etc. Efectuam, la cerere, livrari de porumbei in puncta fixe din Italia, Spania, Ungaria si Germania.

4. Porumbeii sunt livrati in cutii individuale sau cate 2 in cutie (cutie de dimensiuni mai mari), insotiti de Pedigree si Talon de Proprietate al inelului (daca nu este mentionat altceva in sectiunea dedicata fiecarui porumbel in parte). In functie de vanzator (daca este persoana fizica sau Persoana Juridica) porumbeii pot fi insotiti de copie dupa Certificatul Sanitar Veterinar si Factura sau Bon de Casa.

Taxe si comisioane:

1. Daca esti Vanzator, comisioanele se negociaza in mod direct cu Oragnizatorul si fac subiectul unei discutii confidentiale

2. Daca esti Cumparator, nu vei plati niciun commision sau extra taxa decat cele mentionate mai sus (pretul porumbelului si taxele de livrare).

Newsletter

1. Inscrierea adresei de email in campul Newsletter va actiona ca o inscriere a respectivei adrese de email in lista celor care primesc pe cale electronica, saptamanal sau periodic, date legate de noutatile noastre, de ofertele noastre sau articolele publicate. Prezenta in aceata lista de corespondenta electronica nu obliga niciun destinatar sau utilizator in a participa la vreuna din actiunile sau licitatiile noastre si are caracter pur informativ.